Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

dijous, 6 de gener del 2011

HAMLET

Hem començat la lectura de Hamlet i ara, toca gaudir del teatre, la paraula, els personatges, la trama, la psicologia, les emocions... que Shakespeare, aquell escriptor, actor, director i productor anglés, a qui, setciències de l’època, el menyspreaven per la seua falta de formació acadèmica, ens ha regalat a la humanitat perquè noves generacions gaudesquen de la lectura de relats, que formen l’ “espectre” literari i donen sentit al terme bellesa, lirisme o creació.

Aquest llibre l’anem a treballar de manera distinta. Us he passat una “guia de lectura” que cadascú de vosaltres l’haurà de completar. Es tracta de manifestar, no solament la vostra comprensió de l’obra, sinó també la vostra capacitat d’anàlisi, d’expressió i composició textual.


Us adjunte un document en pdf d'una conferència de Salvador Oliva: "llegir William Shakespeare" on trobareu una anàlisi general de l'autor i, una reflexió interessant de la seua obra, Romeo i Julieta.


També podeu baixar el tema 3.3, "El teatre isabelí. Shakespeare", la lectura del qual us ajudarà a elaborar la guia de lectura, a més, d'aquest document teòric sobre Hamlet (recordeu que alguns han vist el tema de la indecisió, tret principal del seu caràcter, origen del seu drama íntim i causa de la demora en la realització de la venjança. Salvador Oliva, però considera que el caràcter de Hamlet no és el d’un personatge d’acció sinó el d’un personatge reflexiu, i és per això que demorarà la venjança, i així resulta més versemblant).


Podeu veure un programa de TV3 al voltant de William Shakespeare, si clicqueu la icona




1 comentari: